Stefan Löfven besöker svenska fabriker

Foto: Dagmar Zitkova Statsministern besöker svenska produktionsanläggningar som en del av sin satsning på att möta väljare i svenska ”bruksorter” Foto: Dagmar Zitkova Statsministern besöker svenska produktionsanläggningar som en del av sin satsning på att möta väljare i svenska ”bruksorter”

Den 6-10 februari reser statsminister Stefan Löfven i Sverige för att besöka svenska produktionsanläggningar, rapporterar regeringen.
Först besöker Statsminister Löfven Marbodals fabrik i Tidaholm för att ta del av produktionen och samtala med företagsledning, medarbetare och fackliga representanter. Med på besöket är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
Marbodal ingår i Nobiakoncernen, idag en stor aktör på marknaden i hela Europa med tillverkning av köksmöbler.

Nobiakoncernen har cirka 6 500 anställda i åtta länder. År 2013 uppgick nettoomsättningen till cirka 12 miljarder kronor. Huvudkontoret är beläget i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaqbörsen.
En ny strategi
Nästa stopp på statsministerns resa är Fazer kvarn i Lidköping. Den 7 februari presenterade statsministern tillsammans med landsbygdsministern och miljöministern regeringens nya handlingsplan: strategin för livsmedelsproduktion, jobb och hållbar tillväxt.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2017-02-10 08:26:40